SKLADNIKI:
Biszkopt: / moze byc kupiony /
8 jaj
6 łyżek mąki pszennej
8 łyżek cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
Masa malinowa:
0,5 kg malin
30 dag cukru
2 budynie malinowe lub waniliowe
1 galaretka malinowa
Krem:
1litr śmietany 30%-kremówki
2 cukry waniliowe
4 paczki Śmietan Fix
1 łyżeczka żelatyny /rozpuścić w 3łyżkach gorącej wody /
PRZYGOTOWANIE:
Upiec biszkopt,przekroić na 3 krążki.
Maliny zagotować z szklanką wody, ugotować, przetrzeć przez sito.
Dodać cukier i budynie rozrobić w pół szklance wody, ugotować i do gorącego budyniu wsypać sypką galaretkę malinową - nie gotowac dalej.
Ostudzić i wyłożyć na 2 krążki - pozostawić aby całkowicie stężało.
Śmietanę kremówkę ubić z dodatkiem cukru waniliowym oraz Śmietan Fix i dodac na koniec żelatynę.
Tak przygotowany krem podzielić na 3 części, wyłożyć na 2 krążki reszta na boki i górę oraz dekorację.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz