Blog kulinarny wypieki wyborne. Tutaj znajdziesz przepisy na ciasta, torty. Znajdują się porady kulinarne. Przepisy są tanie i smaczne. Zapraszam
niedziela, 15 kwietnia 2012
slodki Tokaj
Słodkie białe wina serwujemy do::
jasnych kremów,
do deserów z białej czekolady,
ciast drożdżowych, owocowych,
do deserów słodko-słonych czy słodko-ostrych
Do dań z gorzkiej czekolady, korzennych, ciężkich ciast typu piernik, etc. lepsze będą czerwone słodkie wina.
Przy doborze wina do deseru kierujemy się zasadą, że powinno być o ton słodsze od dania. Jednak jeśli chodzi o najsłodsze wina, np. tokaj eszencia albo Trockenbeerenauslese, najlepiej pić je solo. Po prostu szkoda czymkolwiek zakłócać smak tego nektaru.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz