SKLADNIKI.:
CIASTO:
- 250 g margaryny
- 390 g mąki tortowej
- 5 żółtek
- 105 g łyżek cukru
MASA SEROWA:
- 500 g białego zmielonego sera
- 125 g margaryny
- 1 budyń śmietankowy
- 105 g cukru
- 2 jajka
PIANA:
- 5 białek
- 210g cukru
DODATKOWO:
- brzoskwinie z puszki - 820 g
- 250 g margaryny
- 390 g mąki tortowej
- 5 żółtek
- 105 g łyżek cukru
MASA SEROWA:
- 500 g białego zmielonego sera
- 125 g margaryny
- 1 budyń śmietankowy
- 105 g cukru
- 2 jajka
PIANA:
- 5 białek
- 210g cukru
DODATKOWO:
- brzoskwinie z puszki - 820 g
PRZYGOTOWANIE:
CIASTO:
Ze składników zagnieść ciasto i dać je na 1 godz. do lodówki. Potem ciasto podzielić na trzy części. Pierwszą część rozwałkowujemy i dajemy do wysmarowanej i wysypanej mąką formy. Na ciasto dajemy masę serową.
MASA SEROWA:
Margarynę roztopić i powoli dodawać do sera. Potem dodać jajka, cukier i sproszkowany budyń. Gotową masę wyłożyć na ciasto w formie.
Drugą część ciasta rozwałkować i wyłożyć na masę serową. Na ciasto dajemy pokrojone w plasterki brzoskwinie, a na nie pianę ubitą z cukrem. Na wierzch ciasta dajemy startą na tarce trzecią część ciasta.
Ciasto pieczemy w temp. 180o-190o przez około 1 godz.
Ze składników zagnieść ciasto i dać je na 1 godz. do lodówki. Potem ciasto podzielić na trzy części. Pierwszą część rozwałkowujemy i dajemy do wysmarowanej i wysypanej mąką formy. Na ciasto dajemy masę serową.
MASA SEROWA:
Margarynę roztopić i powoli dodawać do sera. Potem dodać jajka, cukier i sproszkowany budyń. Gotową masę wyłożyć na ciasto w formie.
Drugą część ciasta rozwałkować i wyłożyć na masę serową. Na ciasto dajemy pokrojone w plasterki brzoskwinie, a na nie pianę ubitą z cukrem. Na wierzch ciasta dajemy startą na tarce trzecią część ciasta.
Ciasto pieczemy w temp. 180o-190o przez około 1 godz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz