piątek, 13 kwietnia 2012

Ciasto z brzoskwiniami



SKLADNIKI.:
CIASTO:

- 250 g margaryny
- 390 g mąki tortowej
  -  5  żółtek
- 105 g łyżek cukru

MASA SEROWA:

- 500 g białego zmielonego sera
- 125 g margaryny
   - 1  budyń śmietankowy
- 105 g cukru
   -  2   jajka

PIANA:

   - 5   białek
- 210g cukru

DODATKOWO:

- brzoskwinie z puszki - 820 g

PRZYGOTOWANIE:

CIASTO:

       Ze składników zagnieść ciasto i dać je na 1 godz. do lodówki. Potem ciasto podzielić na trzy części. Pierwszą część rozwałkowujemy i dajemy do wysmarowanej i wysypanej mąką formy. Na ciasto dajemy masę serową.

MASA SEROWA:

      Margarynę roztopić i powoli dodawać do sera. Potem dodać jajka, cukier i sproszkowany budyń. Gotową masę wyłożyć na ciasto w formie.

      Drugą część ciasta rozwałkować i wyłożyć na masę serową. Na ciasto dajemy pokrojone w plasterki brzoskwinie, a na nie pianę ubitą z cukrem. Na wierzch ciasta dajemy startą na tarce trzecią część ciasta.
Ciasto pieczemy w temp. 180o-190przez około 1 godz. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz