- CIASTO
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 2 żółtka
- 1 jajko
- 1/2 kostki margaryny
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- MASA SEROWA
- 1 kg sera (w wiaderku)
- 1 szklanka cukru
- 2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki oleju
- budyń śmietankowy
- 2 jajka
- 4 żółtka
- ROSA
- 6 białek
- 1 szklanka cukru
Przygotowanie:
CIASTO:
Z podanych składników zagnieść ciasto. Schłodzić 1/2 godziny.
MASA SEROWA:
Składniki masy serowej zmiksować. Masa serowa musi byc bardzo rzadka.
ROSA:
Ubić sztywną pianę z białek. Dalej ubijając dodawać stopniowo cukier. Białka ubić podczas pieczenia sernika, przed samym wyłożeniem piany na sernik.
PIECZENIE:
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i włożyć schłodzone ciasto. Na ciasto wylać masę serową i piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni C.
Pod koniec pieczenia wyłożyć pianę ubitą z cukrem i piec jeszcze chwilę. Rosa utworzy sie gdy ciasto będzie zimne.
Pod koniec pieczenia wyłożyć pianę ubitą z cukrem i piec jeszcze chwilę. Rosa utworzy sie gdy ciasto będzie zimne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz