czwartek, 12 kwietnia 2012

RAFAELLO z RUMEM

SKLADNIKI:


50 g. masla
3/4 szklanki slodkej smietany / 30 % /
300 g. bialej czekolady
250 g. wiorek kokosowych
1 lyzka aromatu rumowego


PRZYGOTOWANIE:


Czekolade rozkruszyc na kawalki. Do smetany dodac 100 g. wiorek kokosowych, wymieszac i odstawic na 10 minut. Potem mieszanke smietany z wiorkami podgrzac ok. 10 minut / na malym ogniu bez wrzenia /. Do podgrzanej mieszanki dodac czekolade, dobrze wymieszac i zostawic do ostygniecia. Maslo utrzec, dodac ostygnieta mieszanke i aromat rumowy. Wszystko to wstawic do zamrazalnika aby masa stwardniala. Do miseczki wsypac 100 g. kokosow, do tego wilgotnymi rekoma wkladac uformowane z ciasta kuleczki i obtaczac je w kokosie. Wstawic wszystkie kulki do lodowki na 2 godzny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz