czwartek, 12 kwietnia 2012

RAFAELLO na KRAKERSACH



SKLADNIKI


0,5 litra mleka
200 g. masla
3/4 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
2 lyzki maki pszennej
2 lyzki maki ziemniaczanej
2 zoltka
100 g. wiorkow kokosowych
2 opak. slonych krakersow
10 g. platkow migdalowych


PRZYGOTOWANIE:


               1/2 szkl. cukru i cukri waniliowego utrzec i zoltkami. Dodac 1//2 szkl. mleka, make ziemniaczana i make pszenna. Wszystko zmiksowac. Reszte mleka zagotowac z pozostala iloscia cukru. Na gotujace sie mleko dodac mase zoltkowa i gotowac wciaz mieszajac dotad az zrobi sie budyn.
               Potem ostudzic. Maslo / miekkie / utrzec na puszysta mase i dodac do niego stopniowo ostudzony budyn wciaz ucierajac . Potemdodac wiorki kokosowe i wymieszac.
               Na dno blachy / 30x25 cm./ wylozyc krakersy --->  1/3 masy budyniowej ---> krakersy ----> masa budyniowa ----> krakersy ----> masa budyniowa.
               Wierzch ciasta posypac migdalami. Ciasto wstawic na cala noc do lodowki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz