Blog kulinarny wypieki wyborne. Tutaj znajdziesz przepisy na ciasta, torty. Znajdują się porady kulinarne. Przepisy są tanie i smaczne. Zapraszam
czwartek, 12 kwietnia 2012
RAFAELLO na KRAKERSACH
SKLADNIKI
0,5 litra mleka
200 g. masla
3/4 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
2 lyzki maki pszennej
2 lyzki maki ziemniaczanej
2 zoltka
100 g. wiorkow kokosowych
2 opak. slonych krakersow
10 g. platkow migdalowych
PRZYGOTOWANIE:
1/2 szkl. cukru i cukri waniliowego utrzec i zoltkami. Dodac 1//2 szkl. mleka, make ziemniaczana i make pszenna. Wszystko zmiksowac. Reszte mleka zagotowac z pozostala iloscia cukru. Na gotujace sie mleko dodac mase zoltkowa i gotowac wciaz mieszajac dotad az zrobi sie budyn.
Potem ostudzic. Maslo / miekkie / utrzec na puszysta mase i dodac do niego stopniowo ostudzony budyn wciaz ucierajac . Potemdodac wiorki kokosowe i wymieszac.
Na dno blachy / 30x25 cm./ wylozyc krakersy ---> 1/3 masy budyniowej ---> krakersy ----> masa budyniowa ----> krakersy ----> masa budyniowa.
Wierzch ciasta posypac migdalami. Ciasto wstawic na cala noc do lodowki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz