SKLADNIKi
10 surowych białek
40 dag cukru pudru
40 dag migdałów
sok z 1 cytryny
1 szkl dżemu
bita śmietana
masło do formy
tarta bułka do formy
WYKONANIE
Białka ubić razem z cukrem na sztywną pianę po czym dodać sok z cytryny oraz zmielone migdały.
Całość dokładnie wymieszać po czym ¾ masy przełożyć do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Następnie rozsmarować warstwę dżemu i wylać resztę migdałowej masy.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec około 1 godziny.
Przed podaniem udekorować bitą śmietaną.
Całość dokładnie wymieszać po czym ¾ masy przełożyć do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Następnie rozsmarować warstwę dżemu i wylać resztę migdałowej masy.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec około 1 godziny.
Przed podaniem udekorować bitą śmietaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz